Амны хөндийн эрүүл ахуй гэдэг дотор эрхтэн цаашлаад бие махбодь бүхэлдээ эрүүл байхын үндэс юм. Шүдээ эрүүл байлгах нь хоол боловсруулах тогтолцоонд мөн гоо сайханд өндөр ач холбогдолтой. Шүдийг арчлахдаа зөвхөн угаалтанд даатгаж болохгүй юм. Үүнд зөв хооллолт нэн чухал үүрэгтэй юм. Тиймээс шүд сайхан байхын бас нэгэн нууц болох зөв хооллолтйн талаар танилцуулъя
Лийр. Энэ жимс нь бохьны үлдэгдлийг зайлуулдаг.
Хулуу. Энэ нь хамгийн сайн байгалийн цайруулагчдын нэг юм. Хоолондоо хийн эсвэл Smoothie бэлтгэн хэрэглэж болно
Гүзээлзгэнэ. Брокколи. Энэ нь шүдний хорхойг маш сайн арилгаж чаддаг. Шинэ broccoli идэх нь дээр. Та салатанд хийж, жаахан буцалгаж болно.
Жүрж. Энэ нь 1 удаагийн цайруулагч юм.
Яншуй. Ямар нэг зүйл идсэний дараа бага зэрэг яншуйж ав хэрэглэ
Хэрэв та шүдний өнгөнд дургүй бол юу хийж хэрэгтээй вэ? цайруулагч хэрэглэхээс гадна шүдний өнгийг өөрчилж чадах хүнсийг олох хэрэгтэй.
Шүдийг сайн арчилж хамгаалахын тулд шүдний эмч эдгээр хоолыг идэхийг зөвлөж байна:
Лууван. Каротин нь амны хөндийн салст бүрхэвчийг хамгаалдаг. Шүдний пааланг илүү хүчтэй болгодог. Шинэ лууван нь эрүүл шүдтэй байх гайхалтай арга юм.
Загас. Хүн бүр кальцийг хэрэгтэй гэдгийг мэддэг ч фосфор нь шүдийг эрүүл байлгах хамгийн чухал элементүүдийн нэг мөн боловч загас нь тааламжгүй үнэрийг үүсгэдэг гэдгийг санаарай.
Яншуй. Энэ нь кальцийн гол эх сурвалжуудын нэг юм.
Алим. Алим нь шүдний эмгэгийг эмчлэх, урьдчилан сэргийлэхэд үр дүнтэй байдаг.
Киви. Энэ жимс нь витамин С их байдаг. Хэрэв та витамин С-ийн дутагдалтай бол коллаген нэмэгдэж, мөн цус алдаж эхэлдэг.
Сонгино. Энэ бол аманд хорт нянг устгах байгалийн антибиотик юм.
Бяслаг. Хатуу бяслаг маш бага давс, маш их кальци агуулдаг. Бяслаг нь бактерийг үржүүлэхийг зөвшөөрдөггүй pH тэнцвэрийг хадгалахад тусалдаг (зарим төрлийн бяслаг нь эвгүй үнэрийг үүсгэдэг).
Ногоон цай. Ногоон цай дахь катехин нь хагарал үүсгэдэг бактериудыг устгадаг.
Цай, кофе. Ногоон болон цагаан цай шүдний өнгөнд хамгийн бага нөлөөтэй байдаг. Lemon нь шүд өнгөө алдах
нөлөөг саармагжуулдаг.
Улаан дарс. Улаан дарс ууж амаа цэвэрлээрэй. Шүдээ арчиж болохгүй.
Шүүс. Жимс, хүнсний ногооны шүүс нь хүчтэй нөлөөтэй тул шүд нь суларч, өнгөний эдийг шингээх чадвартай байдаг.
Тааламжгүй үнэр нь онцгой тохиолдолд өвчиний шинж тэмдэг болно. Хэрэв та эрүүл байх юм бол амныхаа микрофлорыг илүү хэвийн болгодог гэсэн үг юм. Тодорхой хоол хүнс нь энэ муу амьсгалыг үүсгэдэг.
Жишээлбэл, зарим хоол боловсруулах явцад хүхрийн нэгдэл үүсдэг. Тэд цусанд шингэж, дараа нь уушгинд дамждаг. Бид ямар нэгэн зүйл идсэний дараа удаан хугацаагаар эвгүй үнэрийг мэдэрч болдог.
Зарим хүнс, ундаа нь сайхан үнэртэй мэт санагддаг, жишээлбэл, кофе шиг. Тэд амны салстыг хуурай болгож, бактерийн нөхөн үржих чадварыг нэмэгдүүлдэг.
Нишингэ ба сироп. Эдгээр хоолонд хромоген их хэмжээгээр агуулагддаг тул шүд шар өнгөтэй болдог.
Халуун ногоо. Карри болон халуун ногоо нь өөрчлөгдөж байдаг. Тэдгээр нь шүдээ шар эсвэл улаан өнгөтэй болгодог. Энэ өнгөнөөс салах нь маш хэцүү. Хэрэв та халуун ногооны ямар нэгэн зүйл идсэн бол нимбэгтэй ногоон цай уухын тулд түүний саармагжуулалтыг ууна.
Шар буурцгийн жан болон бальзамын цагаан цуу. Тэд шүдний хорхойг үүсгэдэг.
Colorful сод. Soda нь маш олон химийн өнгөөр ялгаатай байдаг бөгөөд шүдний өнгө өөрчлөгддөг. Энэ нь пааланг устгадаг.
Сонгино ба сармис
Зарим төрлийн улаан дарс
Бяслаг
Чихэр
Кофе
Хоол хүнс
Загас
Алим
Cinnamon
Cherry
Басс ба бууцай
Тарвас
Ногоон цай
Өөрсдийнхөө хоолны дэглэмд зарим өөрчлөлтийг хийж үзээрэй. Долоо хоногийн дотор шүдний өнгө сайжрах болно.
Comments